Jarný krčmársky špeciál od Corgoňa bude s chuťou Ameriky

Nový jarný špeciál z pivovaru Corgoň nesie prívlastok krčmársky. Pre slovenských štamgastov ho totiž vyberali samotní krčmári z Nitrianskeho kraja.

Víťaz degustácie viacerých odrôd chmeľov však bude v ponuke po celom Slovensku. A to už v týchto dňoch! Po jeho odhalení a slávnostnom narazení prvého suda v pivárni Velba v obci Pata, sa aktuálne krčmársky špeciál distribuuje do slovenských prevádzok. Dva týždne plné napätia a tipovania, ktorá chuť najviac zaujme krčmárov, sú teda za nami. Po narazení prvého suda vieme, že krčmári vybrali dobre a ich štamgasti sa majú na čo tešiť. Na ceste k nim je pivo pre poriadnych chlapov – Krčmársky špeciál Corgoň – s pridaním amerického chmeľu Chinook.


Tri chmely, ktoré sú základom jarného špeciálu z pivovaru Corgoň. Foto: Heineken

Len jeden víťaz
Majstri pivovarníci pripravili viac ako desať vzoriek a dve pivné špeciality dostali na ochutnávku krčmári. Na obe degustačné vzorky sa použil corgoňácky chmeľ Aurora spolu s chmeľom Mandarina, a tieto boli doplnené americkými chmeľmi Chinook alebo Cascade. „Po odborne vedenej degustácii obchodným sládkom HEINEKEN Slovensko Karolom Francem hlasovali krčmári v priestoroch degustačnej miestnosti pivovaru v Hurbanove za vzorku, ktorá bude lepšie chutiť ich štamgastom. Voľba bola tajná, profesionálne vedená a za účasti zástupcov médií. Svoj hlas napokon vložili do uzavretej urny,“ hovorí brand manažérka značky Corgoň Simona Majerská.


Corgoň láka na chuť amerického chmelu. Foto: Heineken

Vyberali krčmári
Túto jar zvíťazil Krčmársky špeciál s pridaním chmeľu Chinook. Včera v obci Pata slávnostne narazili prvý sud víťazného špeciálneho ležiaku obohateného týmto americkým chmeľom. Možnosť ochutnať ho mali všetci štamgasti. „Je to výborné pivo s plnou chuťou, klasickým horkým základom a navyše citrusovou až živicovou vôňou. Naozajstná špecialita pre poriadnych chlapov,“ hovorí obchodný sládok Karol France, ktorý ho hosťom osobne čapoval. Štamgasti počas ochutnávania spontánne hodnotili vôňu, chuť aj farbu piva. Odmenou za dobrý výber bolo poďakovanie všetkým krčmárom, ktorí sa na ňom podieľali. „Náš krčmár Ľuboš Báby vie najlepšie, aké pivo nám chutí. Veď, kto iný by to mal vedieť lepšie? Urobili sme dobre, že sme sa na neho spoľahli, vybral výborné pivko,“ hovorí Maroš Lukáč z Paty. Na jeho názore sa zhodli všetci prítomní chlapi.

Ako vidieť, krčmári z Nitrianskeho kraja poznajú dokonale chute svojich štamgastov. Ďalší – jesenný špeciál – budú pre slovenské prevádzky vyberať krčmári z iného kúta Slovenska.

Pridaj komentár