Výročná cena Slovenskej pivovarníckej akadémie má už ocenených

Craft Beer scéna na Slovensku naďalej rastie. Svedčí o tom najmä stúpajúci počet pivovarov v našej krajine. Slovenská pivovarnícka akadémia, ktorá zdržuje väčšinu malých producentov piva, odovzdávala ocenenia pre tých najlepších na Craft Beer scéne.

KATEGÓRIA 1.)
Pivovar s vlastnou reštauráciou, s vlastným pivom a zaujímavou gastronómiou. Je súčasťou pivovaru, hodnotí sa prostredie, rôznorodosť ponuky, atmosféra, obsluha, pivná kultúra, úroveň gastronómie pri používaní kvalitných surovín, ako aj celkové kombinácie piva s jedlom.
– Pivovar Wywar, Holíč

KATEGÓRIA 2.)
Tradičný hostinec roka / Pivný výčap, bar a pub bez vlastného pivovaru a bez vlastného piva, kde sa podáva pivo z malých pivovarov – hodnotí sa prioritne atmosféra hostinca, prostredie, obsluha, kvalita a taktiež ponúkaná rôznorodosť piva.
– Red Nose Pub, Košice

KATEGÓRIA 3.)
Pivotéka roka / Podniková predajňa pivovaru / Pivný eshop
– Damian Bottle Shop

KATEGÓRIA 4.)
Objav roka – pivovar, alebo malý remeselný pivovar, brewpub, produkt
– Beermalade

KATEGÓRIA 5.)
Pivo roka – z pivovaru, alebo aj malého remeselného pivovaru v SR bez obmedzenia veľkosti produkcie pivovaru (udelené dve prvé miesta)
– Cassovian Imperial Stout, Golem/Corvus/Cassa Brewery/Šemrák
– Screaming Bitch, Wywar

KATEGÓRIA 6.)
Pivný čin roka – udalosť, produkt, publikácia, pivný web, pivný festival
– Urpiner a malé remeselné pivovary na festivale Pohoda

KATEGÓRIA 7.)
Sládok roka / vedúci výroby piva – z pivovaru alebo aj malého remeselného pivovaru v SR bez obmedzenia veľkosti produkcie pivovaru
– Richard Vetyška

KATEGÓRIA 8.)
Majster výčapu – muž alebo žena, hodnotí sa odborná znalosť o pive, ako aj praktická zručnosť v čapovaní piva a schopnosť komunikovať so zákazníkom.
– Miriam Prospechová, Richtár Jakub, Bratislava

KATEGÓRIA 9.)
Inovátor roka – pivovar alebo osoba z pivovaru, ktorý pri výrobe použil netradičné, experimentálne suroviny, alebo zvlášť inovatívne technologické postupy
– Peter Holčík, Hellstork

KATEGÓRIA 10.)
Osobnosť roka v homebrewingu – hodnotí sa mimoriadne úsilie pri vývoji, výskume a dosiahnutí kvality vyrábaného piva v domácich podmienkach.
– Jakub Kalivoda

KATEGÓRIA 11.)
Pivovar roka – pivovar alebo aj malý remeselný pivovar v SR bez obmedzenia veľkosti produkcie pivovaru.
– Pivovar Wywar, Holíč

KATEGÓRIA 12.)
„Lietajúci pivovar“ roka
– Hellstork

KATEGÓRIA 13.)
Dlhodobý prínos slovenskému pivovarníctvu – významná slovenská osobnosť z pivovarníckeho prostredia spojená s výrobou a predajom piva. Prípadne osobnosť inak spojená s pivom, napríklad z prostredia výroby a predaja pivovarských surovín, z výskumu a vývoja pivovarských surovín, prípadne z prostredia spojeného s pedagogickou činnosťou v oblasti pivovarníctva a sladovníctva. Taktiež sa môže jednať o osobnosť spojenú s publikačnou činnosťou, s históriou pivovarníctva, propagáciou pivnej kultúry a pivnej rôznorodosti v SR, alebo aj v zahraničí. Táto cena sa môže vyhlásiť prípadne aj In Memoriam.
– Ing. Vojtech Giertl

Pridaj komentár