Nachmelený kofeín má byť hitom siete komerčných kaviarní

Espresso Cloud IPA mieri do siete kaviarní Starbucks. Ide o kombináciu piva, kávovej peny a samotnej kávy. My vynecháme kaviareň a pripravíme si túto kombináciu popri írskej káve.

Zastávka v kaviarni nemusí byť len kvôli káve samotnej. Americký Starbucks prichádza s ponukou piva (Espresso Cloud IPA), ktoré vyladil kávou – za studena. Samozrejme, vo svete Craft Beer sa môžeme často stretnúť s pivami, pri ktorých varení bola využitá káva a nejde o žiadnu prevratnú myšlienku. V tomto prípade ide ale o príjemnú kombináciu v komerčnej kaviarni, ktorú okúsime radšej ako mild roasted machiato. Recept nám jemne pripomína írsku kávu, ktorú si redaktori portálu Spirit and Beer radi pripravujú na chatách ako taký malý životabudič, ktorý vás okrem povzbudenie vráti späť do hladinky.

A aj v prípade Espresso Cloud IPA môže ísť o takýto malý vylepšovák, napríklad dobrej silvestrovskej chaty. Ako teda na pivo? Po naliatí IPA do pohára si pripravíme kávu samotnú. Tu dáme do shakera s ľadom, pretrepeme. Lyžičkou prenesieme kávovú penu na pivo a potom cez ňu jemne prelejeme poldecové espresso. A je vybavené. Gratulujeme sieti kaviarní za nápad. Teda chalanovi, ktorý sa volá Justin Burns-Beach a recept pripravil najmä kvôli tomu, že chcel na pivo IPA dostať len kávovú penu. Kávičku podával v poldecovom pohári k pivu ako shot. Potom ho napadlo, že prečo ju neskúsiť naliať do piva. Efekt, ktorý káva urobila, mu pripomínala oblak. A preto aj ten názov Espresso Cloud IPA.

Pridaj komentár