Ale, ale, prvý veľký pivovar na Slovensku začína ponúkať “Ejly”

Po pivovare Bernard a ich Bohemian Ale sa objaví na našom trhu ďalší vrchne kvasený špeciál od väčšieho hráča. Zatiaľ len na výčapoch partnerských podnikov. Prichádzajú s ním Pivovary Topvar.

Do druhej polovice leta si Pivovary Topvar nachystali zaujímavú novinku. V pivárňach zapojených v programe Voľba sládkov môžu zákazníci celý mesiac ochutnať “Ale amerického typu”. Pivo inak nenesie žiadne meno, len toto označenie. Variť ho má pivovar Kozel pod hlavičkou Master. Na oficiálnej stránke programu sa dočítate, že ide o “zlato zafarbené, vrchne kvasené pivo typu Ale, ktoré sa vyznačuje jemnou osviežujúcou chuťou prevažne citrusového ovocia a vyváženou horkosťou. Chmeľový a zemitý charakter sa prejavuje predovšetkým v dozrievaní chuti spolu s príjemnými karamelovými tónmi. Pivo je prirodzene zakalené vďaka zvyšku pivovarských kvasiniek.” Program Voľba sládkov ponúka už druhý rok zákazníkom každý mesiac jeden unikátny druh čapovaného piva v ich obľúbenej pivárni či reštaurácii. Cieľom je dať zákazníkom možnosť ochutnať pivo neobvyklého typu alebo chuti.

Topvar si oťukáva pôdu s netradičnými pivami už dlhšie
„Spotrebitelia oceňujú možnosť ochutnať nové pivné chute, prevádzky zapojené do Voľby sládkov si zasa chvália, že môžu svojim zákazníkom ponúknuť niečo špeciálne, prípadne nalákať nových. Reagujeme tak na vývoj preferencií spotrebiteľov a ponúkame im nové pivné zážitky,“ hovorí obchodný riaditeľ pre kanál čapovaného piva z Pivovarov Topvar Branislav Kubiš. Spoločnosť sa takto jednoduchým a rýchlym spôsobom dostáva k informáciam o náladách a chutiach pre ňu typických konzumentov. Či sa podobné experimenty pretavia aj do väčšej výroby sa ukáže neskôr.

Kam zbehnúť ochutnať? Pivovary Topvar hovoria, že máte dvesto možností. Najbližšiu krčmu, kde vám načapujú špeciály z dielne tunajšieho SAB Millera nájdete na stránke volbasladkov.sk.
ale

Pridaj komentár