Na lidovkách začína nový seriál pivného someliéra

Gastronómia sa mu páčila už od malička. “Svoju prvú živú spomienku si pamätám, keď som mal desiate narodeniny, kedy nás v trojhviezdičkovom hoteli obsluhoval tatkov kamarát – vrchný oblečený v smokingu a s motýlikom. To bol pre mňa impulz byť v budúcnosti čašníkom. Hovoril som si, že budem vyzerať naozaj dobre a bude to pokojná práca,” hovorí pivný someliér Robert Demeter pre Lidové noviny.

“Začal som si tak plniť sen desaťročného chlapca, ktorý, ako sa ale rýchlo ukázalo, nie je až tak ružový,” hovorí Robert Demeter a dodáva, že každý deň vstávate uťahanější, ako keď idete spať, bolí vás celé telo a bezstresová práca sa zmení na úplný horor, v ktorom len lietate a stále niečo nosíte, zbierate, prestierate, debarasujete, v rýchlosti potom zjete niečo malé a kolobeh pokračuje. Sú to najhoršie nočné mory. Po nejakom čase sa vám dokonca zdajú sny, že nič nestíhate, že vám hostia len nadávajú alebo odchádza bez platenia.

Aj takéto začiatky majú ľudia, ktorí sú dnes špičkou v gastro biznise. Dôležité je, neuspokojiť sa so stavom a vzdelávať sa Ďalej, ochutnávať, rozmýšľať a pracovať na sebe. Robert Demeter je pivný špecialista pivotéky Pípa – Beer Story. Jeho parketou sú belgická piva, ktorým sa venoval v reštauráciách Les Moules a Bruxx. Pivné list zostavoval aj v reštaurácii T-Anker, ktorej bol zároveň aj projektovým manažérom. Pivu ako takému sa profesionálne venuje cez desať rokov a veľmi rád za ním aj cestuje. Jeho vášňou je aj párovanie piva s jedlom, a to aj v tých najneobvyklejších kombináciách. Nový seriál, ktorý pripravujú v spolupráci s Robertom Demeterom Lidové noviny môžete čítať na stránke lidovky.cz

Foto: Pípa – Beer Story

 

Pridaj komentár