Takto sa robí slivovica v liehovare Žufánek

Krátke, ale pekné. Jednoduché, ale výstižné. Pozrite si video, ako si z vlastných sliviek, ručnou robotou a odbornou destiláciou pripravujú slivovicu v liehovare Žufánek.

Tenhle příběh slivovice z Lihovar Žufánek nepotřebuje komentář. Skvělá rodina, skvělé místo, skvělé pití… Užijte si video a dějte s k němu třeba nějakého panáčka Žufánka:-)

Posted by Sklizeno – opravdové jídlo on Monday, 11 January 2016

Pred nedávnom sme vám sprostredkovali rozhovor s Martinom Žufánkom, ktorý ako jeden z bratov vedie rodinný liehovar. V rozhovore hovoril nie len o pomalých začiatkoch, kedy s bratmi obiehal pražské bary a reštaurácie a majiteľom i výčapným ponúkal na ochutnanie poctivú slivovicu, ale aj o tom, ako napodobnil viac než sto rokov starý absint. V neposlednom rade sa dočítate, aký kumšt je vyrobiť poctivú slivovicu, či iný destilát. A aj keď sa vám to nezdá, slivovica je rovnako ušľachtilá a môže byť rovnako kvalitná, ako vaša obľúbený whiskey, či rum. Spoznajte rodinný liehovar Žufánek.

Pridaj komentár